Exponentiële organisaties – hoe u beter, sneller en goedkoper wordt dan uw concurrenten!

.NET-udvikler på freelance basis? – 10 spørgsmål til en ung .NET-udvikler

Det er ikke kun garvede udviklere med årtiers erfaring, der er kan skabe sig en karriere som selvstændige konsulenter. Er du dygtig og lærenem, er der masser af freelance-muligheder også for unge udviklere. Hvis du har overvejet at gøre dig selvstændig, men ikke er sikker på, om det er noget for dig, så kan du her læse, hvordan springet ud i selvstændigheden været for en ung .NET-udvikler.

1. Du har for nylig taget springet fra fastansat til freelance .NET-udvikler. Hvad fik dig til at tage springet?

Jeg var opsagt i min tidligere stilling og overvejede, om jeg skulle gå tilbage og være selvstændig eller arbejde som freelancer, fordi jeg altid har været god til at sætte mig ind i nye opgaver. Da jeg samtidig blev kontaktet af Right People Group i forhold til at arbejde gennem dem, så jeg det som en oplagt mulighed for at prøve, om det var noget for mig.

2. Har der været nogle udfordringer forbundet med at blive selvstændig?

Arbejdsmæssigt nej, men regnskabsmæssigt syntes jeg det er svært at holde styr på regler om moms, skat, kørsel m.m. Men det er ikke værre end at man kan finde ud af det med hjælp fra en revisor.

3. Hvilke fordele er det du ser ved at selvstændig .NET-udvikler?

Det er på en måde lidt større frihed i forhold til at være på en fast kontrakt med hensyn til at skifte mellem opgaver, tage ekstra arbejde fra andre kunder m.m., og fordi man er timelønnet, kan man også tjene mere på at arbejde over en gang imellem. Samtidig kan man som freelancer lære en masse af at komme forskellige steder hen og arbejde på forskellige opgaver, samt at se hvordan andre koder på godt og ondt.

4. Hvad er den vigtigste faglige trend du ser inden for .NET?

Jeg går ikke meget op i den faglige trend inden for .Net og foretrækker ofte at programmere ting selv, når det giver mening, frem for at finde 3. parts løsninger, som ofte alligevel skal kodes om. Men en ting jeg specielt har lagt mærke til bliver mere udbredt er forbedring mod hacking og it-sikkerhed.

5. Hvilke egenskaber synes du adskiller de dygtigste inden for .NET fra mængden?

At kunne gennemskue hele projekter/opgaver og tænke fremad så koden er en fleksibel løsning, der kan arbejdes videre på, frem for at tænke kortsigtet med blik for det man har her og nu.

Contact Thomas Möller

Thomas staat altijd open om je specifieke behoeften te bespreken. Hij kan je snel een accuraat beeld geven van de oplossing die we kunnen leveren om aan jouw behoeften te voldoen.

Tevreden klanten

Tevreden-klanten-276x300.webp

“Wij dachten dat het moeilijk was om aan onze specifieke wensen te voldoen. Vlak nadat we Right People Group benaderd hadden, leverden ze ons een top consultant voor een redelijke prijs. Het was perfect.”

Tue Ansvig, Head of Department, eBay